FAQ

Algemeen

 • Wat is de REST API?

  Een REST API is een interface waar externe systemen, zoals andere apps en servers, mee kunnen communiceren via HTTP. Met onze REST API bouw je zelf apps, websites of plugins met web-to-print diensten! Wij regelen de productie en verzending van het drukwerk.

 • Hoe koppel ik met de REST API?

  Je kunt koppelen vanuit vrijwel elke programmeertaal. Er is heldere technische documentatie beschikbaar voor het implementeren van een koppeling met onze REST API. Wij bieden code libraries voor verschillende talen. In onze testomgeving kun je direct kosteloos aan de slag!

 • Mijn product staat niet in het standaardassortiment. Wat nu?

  Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk! Met ons uitgebreide machinepark kunnen we voor vrijwel elk project een geschikt product leveren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Heb je een uniek idee, dan is een non-disclosure agreement natuurlijk mogelijk.


Verdienmodel

 • Wat kost de REST API?

  Voor een koppeling met Print API gelden geen aansluit- of maandkosten! Je kunt je website, plugin of app gratis koppelen met onze REST API, en betaalt alleen de kosten voor productie, handling en verzending. Deze kosten kun je vinden in onze productenlijst.

 • Hoe worden bestellingen met de REST API betaald?

  De REST API biedt twee manieren om de betaling van een bestelling te voldoen. Beschik je zelf nog niet over een betaalsysteem, dan is de makkelijkste manier om je klant af te laten rekenen in ons ingebouwde betaalscherm. Je kunt er ook voor kiezen om zelf periodiek een factuur te ontvangen.

  A: Ingebouwd betaalscherm

  Geen eigen betaalsysteem? Laat je klanten afrekenen in het ingebouwde betaalscherm van onze REST API. Per bestelling krijg je een vergoeding uitbetaald: jouw verkoopprijs min de kosten voor productie, handling en verzending. Je kunt per product zelf een verkoopprijs instellen.

  B: Periodieke factuur

  Je ontvangt zelf periodiek een factuur voor de geplaatste bestellingen. Dit biedt uitkomst als je zelf al een betaalsysteem hebt. Kies je voor deze manier, zorg er dan voor dat de betaalmodus Factuur achteraf aan staat in je instellingen.


Support

 • Hoe is klantenservice geregeld?

  In de eerste instantie verloopt klantenservice via je eigen website of applicatie: jij houdt het contact met je klanten. Print API verzorgt de productie/verzending en uiteraard kun je met ons contact opnemen als zich een probleem voordoet. Dat kan telefonisch of per e-mail. Je krijgt binnen één werkdag een reactie.

  Er bestaan mogelijkheden om de klantenservice uit te besteden aan Print API. Stuur ons een bericht en je krijgt binnen één werkdag een prijsvoorstel!

 • Hoe is tech support geregeld?

  We zijn altijd per e-mail of telefonisch bereikbaar om je te helpen met het maken van een koppeling of het beantwoorden van andere vragen. Wij staan ook open voor feature requests en feedback! Neem dus gerust contact met ons op. Je krijgt binnen één werkdag een reactie.

 • Moet ik rekening houden met updates voor de REST API?

  Wij breiden onze API regelmatig uit met nieuwe features. Net als veel andere API's waarborgen wij backwards compatibility met een versienummer in de URL. We geven tijdig bericht als de ondersteuning voor een oude versie van de API komt te vervallen. Je code blijft minimaal 6 maanden ondersteund.


Bestanden aanleveren

 • Wat voor bestanden kan ik aanleveren?

  Boeken en magazines moeten worden aangeleverd in PDF-formaat. Voor overige producten zonder meerdere pagina's, zoals posters en canvassen, accepteren wij naast PDF ook PNG- en JPEG-bestanden. Houd er rekening mee dat je bestanden moeten voldoen aan de aanleverspecificaties.

  LET OP: Gebruik je een ander kleurprofiel dan sRGB? Neem dan even contact met ons op.

 • Waar moet ik op letten?

  Zorg ervoor dat het bestand altijd de aangegeven bleed bevat. De bleed is het gedeelte rondom het bestand dat wordt afgesneden of omgevouwen. Zorg dat die is gevuld: zo voorkom je witranden. Lever je bestanden aan in PDF-formaat, dan plaatsen wij zelf de nodige snijtekens en bleed-/cropboxes.

  Houd bij boeken ook rekening met de kneep: dit is het gedeelte tussen de rug en de voor- en achterzijde van het omslag dat naar binnen wordt gedrukt en heeft een breedte van 1 cm.

  Print API Web Plugin

  Upload je een afbeelding met de Print API Web Plugin? Dan selecteert deze automatisch alle producten met een passende beeldverhouding. Je kunt vervolgens zelf bepalen welke producten en formaten je wel of niet aanbiedt. Als de beeldverhouding niet precies klopt, wordt je afbeelding voor het printen bijgesneden!

  Er wordt niet gekeken naar de kleuren of resolutie van je foto. Houd er rekening mee dat niet alle foto's goed tot hun recht komen op bijvoorbeeld hout of aluminium. Als je twijfelt, neem dan gerust contact op.

  Kwaliteit

  Print API controleert alleen op afmeting, niet op kwaliteit of resolutie. Bestanden worden gedrukt zoals deze worden aangeleverd. Wij adviseren om 150-300 DPI aan te houden, afhankelijk van het formaat van het product. Let er bij JPEG- en PNG-bestanden op dat deze de juiste beeldverhouding hebben.

  Bestandsgrootte

  Print API hanteert een richtlijn van maximaal 500 MB. Wij adviseren om PDF-bestanden die bestaan uit veel aparte lagen indien mogelijk te optimaliseren — af te vlakken — voordat je deze aanlevert. Dit versnelt het uploaden en garandeert dat Print API de PDF snel kan controleren en verwerken.

 • Hoe moet ik boeken aanleveren?

  Voor boeken moeten twee losse PDF-bestanden worden aangeleverd: omslag en binnenwerk apart. Het is van belang om het binnenwerk van het boek te exporteren als losse pagina's in het PDF-bestand. Zie ook eens onze voorbeeld-PDF's:

  LET OP: Als je boek meer dan het minimum van 24 pagina's bevat, dan zal het boek logischerwijs ook dikker worden. Daardoor groeit de rug van het boek: zorg dus dat je omslag-PDF de juiste breedte heeft voor het gekozen aantal pagina's! Je kunt de juiste breedte van deze PDF als volgt uitrekenen: basisbreedte + (extra pagina's / 2 × papierdikte). De basisbreedte en papierdikte kun je vinden in de aanleverspecificaties.

  Zie ook het overzicht van rugdiktes.

 • Hoe kan ik bestanden naar de REST API sturen?

  De REST API ondersteunt twee manieren om bestanden aan te leveren. Je kunt bij het plaatsen van een bestelling een URL opgeven waar Print API het bestand kan downloaden, of na het plaatsen van de bestelling de bestanden geautomatiseerd naar de API uploaden. Lees de relevante technische documentatie voor meer informatie.

  Voldoet het bestand dat je aanlevert niet aan de specificaties, dan genereert de API een foutmelding waarin staat wat je moet aanpassen. Komt dat onverhoopt een keer voor in de live-omgeving, dan krijg je daarvan automatisch per e-mail bericht.